Op donderdag 13 december om 20u15 presenteert TAKT-Dommelhof de voorstelling ‘Winterlicht’ van Thomas Janssens. Voor deze voorstelling bewerkte de jonge theatermaker Thomas Janssens het gelijknamige boek van Jeroen Brouwers. In het stuk probeert een jonge schrijver zijn gedachten te ordenen. Het overlijdensbericht van een oude onbekende schrijver doet hem twijfelen aan zichzelf en stilstaan bij zijn eigen dromen, verlangens, ambities en angsten. Langzaamaan komt de vraag naar boven of ook hij voorbestemd is om na zijn dood definitief vergeten te worden. Thomas Janssens speelt vol overgave de rusteloze schrijver die kost wat kost de middelmatigheid wil overstijgen en dat ene ‘onvergeetbare boek’ wil schrijven.

De voorstelling wordt gepresenteerd binnen de reeks Circuit X. Dat is een initiatief van Het Theaterfestival, LOCUS en VTi, waarbij jong talent een podium wordt geboden. Circuit X is ook een kwaliteitslabel voor verrassende voorstellingen van makers die nog niet zo bekend zijn bij het grote publiek.

Volgens de jury van Het Theaterfestival:
“Literaire hoogstandjes van Jeroen Brouwers ensceneren zonder de veiligheid van heldere personages: wat Thomas Janssens doet, is voor jonge makers minstens gedurfd. Zijn grote troef is de rust en de natuurlijke articulatie van zijn spel. Brouwers’ genuanceerde gedachten doen de rest. ‘Winterlicht’ bewijst dat bestaand materiaal bewerken geen toegift is, maar een kunst.”

Dommelhof – Neerpelt
13/12/12 – 20:15
tickets: 011 80 50 02
€ 5.00