Op dinsdag 20 februari om 20u15 tonen we de film The Beguiled. Een meisjesinternaat in Virginia tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog in 1864. De vrouwen die in het huis wonen, leven afgeschermd van de buitenwereld, tot de dag waarop een gewonde soldaat wordt binnengelaten om verpleegd te worden. Er ontstaat een seksueel geladen sfeer en door onderlinge, dreigende rivaliteit tussen de vrouwen, neemt het verhaal een onverwachte wending.

Een beklemmende thriller, gebaseerd op het boek A Painted Devil van Thomas Cullinan. In 1971 werd het boek al eens verfilmd door genremaestro Don Siegel en – met Clint Eastwood in de hoofdrol – een dosis kinky machismo en zelfs een vleugje incest en pedofilie. In de nieuwe, meer feminiene lezing van Sofia Coppola (Lost in Translation, Marie Antoinette)is van die laatste ingrediënten geen sprake meer, maar de psychoseksuele innuendo en de historische setting zijn intact gebleven.

Coppola geeft het verhaal een dreigend sensueel sfeertje mee, dat bij vlagen herinnert aan THE VIRGIN SUICIDES, met veel aandacht voor kostuums en kleuren, en met een deugddoende dosis zwarte humor.