Op zaterdag 17 november om 20u30 organiseert ZwarteDoos een dubbelconcert in Dommelhof. Op het programma The Golden Glows en het Jokke Schreurs quartet.
The Golden Glows (één gitaar, drie stemmen) blazen het stof weg van lang vervlogen melodieën. Het trio brengt akoestisch luisterplezier met warme, driestemmige harmonieën.Exclusief voor de zwartedoos stellen The Golden Glows een programma samen uit alle songbooks die ze in de loop der jaren bij elkaar schreven: bekende popdeuntjes en obscure parels uit A Songbook from The 20’s, donkere folksongs en ballades uit A Folksong book, smachtende gevangenisliederen uit A Prison Songbook en diepblauwe smart uit Songbook of Blues. Een staalkaart van al het moois dat The Golden Glows te bieden heeft.

Het Jokke Schreurs quartet speelt bewerkingen van en improvisaties op thema’s uit het oeuvre van Wannes Van De Velde, met de bedoeling de vele muzikale kwaliteiten van dit werk in de verf te zetten en het toegankelijk te maken voor een ruimer en anderstalig publiek. Met het quartet geven Jokke Schreurs en zijn muzikanten een eigenzinnige, nieuwe maar ook respectvolle en verfrissende kijk op het werk van Wannes Van De Velde. Wannes belichaamt als geen ander de ziel van zijn stad, de ziel van Antwerpen. Een bocht in een straat, de naam van een plein, een gebouw waar je tientallen keren achteloos voorbij gelopen bent, …alles draagt een verhaal in zich, verhalen die Wannes gretig opslorpte en gul en genereus vertelde. En in zijn verhalen ruik je het zweet van de dokwerker en het leed van de matroos, herken je het reikhalzen van gefnuikte levens en de echo’s van wat ver is maar door de heimwee heel dichtbij.
De groep herwerkte thema’s van Wannes en improviseert erop, alsof het composities zijn van Cole Porter of Duke Ellington. In januari van vorig jaar werd van het programma een eerste cd uitgebracht met de naam “Aquarel”, een absolute aanrader.
Jokke Schreurs (gitaar), Sam Vloeimans (trompet, fluegelhorn en percussie), Henk de Laat (contrabas), Luc Vanden Bosch (drums).