Op zaterdag 4 maart om 20u30 presenteert de culturele partner ZwarteDoos een bluesavond in Dommelhof. Op het programma de Belgische blues en rootsbands D-TALE en Tiny Legs Tim.

D-TALE (BE) is de 4-koppige roots-blues band rond zanger/gitarist Mario Pesic. Samen met Patrick Cuyvers (Hammond & Piano), Steve Wouters (Drums) en Eric Wels (Bass) brengen zij vooral stevig eigen werk, met inspiratie van alle rock- en blueshelden van de jaren ‘50 tot nu. Songsgewijs knipogend naar John Hiatt, maar wat betreft intensiteit en groove slaan de heren hun eigen pad vol eerlijke emoties in.

Het enthousiast onthaalde tweede album ‘TLT’ maakt dat Tiny Legs Tim zijn status als nieuwe topper in de Belgische blues en roots heeft verdiend. Tiny Legs Tim bewijst dat hedendaagse blues veel meer kan zijn dan het herkauwen van de bestaande vormen. Hij heeft een zeer persoonlijke stijl en overstijgt moeiteloos alle clichés. Voor Tiny Legs Tim is de blues een filosofie. Niet alleen op blues Peer, maar ook in Neerpelt aan het werk te zien.

Mer info: website ZwarteDoos