PROVINCIAAL DOMEIN DOMMELHOF

Limburgs provinciaal domein voor podiumkunsten, cultuur en G-sport

Artiesten in residentie

Dommelhof wordt het hele jaar door bezet door makers en gezelschappen die hier hun ideeën tot leven brengen. We bieden hen verschillende werkplekken met de nodige technische uitrusting, een woonkamer om te koken en te ontspannen, en de nodige slaapkamers in ons verblijfsgebouw.

Onze werkplekken

Dommelhof beschikt over verschillende werkplekken voor makers. Er is ook een omheind plein voor circustenten of andere openluchtinstallaties te herbergen. Voor specifieke projecten kunnen we ook andere ruimtes op ons domein, zowel binnen als buiten, ter beschikking stellen.

foto dansstudio

Onze verblijfsruimtes

Op het domein van Dommelhof is er een groot verblijfsgebouw waar artiesten kunnen overnachten. Ook zijn er verschillende keukens waar ze hun eigen maaltijden kunnen bereiden.

Ons atelier

Dommelhof beschikt over een atelier voor metaal- en houtbewerking waar artiesten, onder begeleiding van experts, kunnen werken aan hun decorstukken en installaties.

Onze residentieprogramma’s

Binnen Dommelhof zijn er twee platformen die residenties aanbieden.

Circuswerkplaats Dommelhof

Circuswerkplaats Dommelhof ondersteunt circusmakers en -artiesten bij het maken en delen van hun werk. We geven hen alle tijd en ruimte om hun ideeën uit te werken, we gaan financiële engagementen aan voor projecten en trajecten waar we in geloven en bieden een podium en publiek tijdens toonmomenten en festivals zoals Theater op de Markt.

(Binnenkort) meer info via www.circuswerkplaats.be

C-TAKT

C-TAKT is een platform voor transdisciplinaire kunsten en een referentiehuis voor transdisciplinair talent. We ondersteunen artistieke projecten die op zoek gaan naar de grens van een discipline en deze verleggen of zelfs overstijgen.

Meer info via www.c-takt.be

Meer info

Voor meer info over onze residentieprogramma’s en onze artistieke werkplaatsen kan je contact met ons opnemen via dommelhof@limburg.be of via 011 80 50 00