Deze week werken THERE THERE Company en Anouk Friedli & Guus Diepenmaat in Dommelhof aan hun nieuwste projecten. Julia Campistany bereidt zich voor op Winterlicht, een evenement georganiseerd door Bokrijk i.s.m. Dommelhof.

THERE THERE Company werkt van 22 tot 26 nov. in Circuswerkplaats Dommelhof aan Chaïm. In Chaïm ontmoeten acrobatie en klassieke zang elkaar. Beiden zijn een vorm van lichamelijke virtuositeit, gestuurd door adem. De voorstelling ontstaat op het ritme van een ademhaling. Adem wordt stem, wordt beweging, wordt muziek. Op scène drie performers: een klassiek geschoolde zangeres, een acrobate en een jonge performer.

THERE THERE Company

Anouk Friedli & Guus Diepenmaat komen bij C-TAKT Dommelhof in residentie met hun vooronderzoek van hun nieuwe project De waarheid over de waarheid. Na What The God gaan Anouk en Guus in De waarheid over de waarheid op zoek naar de betekenis van waarheid en geloof in een politieke context. Door wat en door wie laten we ons overtuigen? Wanneer geloven we iets en wanneer weten we iets zeker? En hoe beïnvloedt de groep ons individuele denken? Hoe kun je als politicus een groep bespelen? Hoe raak je een persoonlijke snaar en resoneert er in je boodschap tegelijkertijd een ’samen’?

Anouk Friedli en Guus Diepenmaat

Van 26 t.e.m. 30 december organiseert Openluchtmuseum Bokrijk in samenwerking met het Dommelhof Winterlicht. Dit nieuwe sfeervolle concept werpt een nieuw licht op donkere winteravonden. Ambachtslui verbazen met leuke demonstraties, licht- en vuurinstallaties verwarmen je hart, artistieke acts wakkeren een portie verwondering aan. Dommelhof nodigt tijdens Winterlicht o.a. Julia Campistany uit voor een artistieke invulling. Julia bereidt zich deze week voor in Circuswerkplaats Dommelhof.

UPDATE: Winterlicht is helaas afgelast. Ga voor meer informatie naar bokrijk.be/winterlicht

Winterlicht 2021