We sluiten het jaar af met twee C-TAKT-residenties: Ine Ubben vraagt met THUIS, HOME, DOMOV wat ‘thuis’ precies is, na meer dan een jaar waarin reizen soms beperkt bleef tot een expeditie naar het dichtstbijzijnde bos. Mesut Arslan dompelt zich met Gilgamesh onder in het gelijknamige epos.


Ine Ubben reisde, pre-corona, op en af tussen België en Tsjechië. Onderweg nam ze steeds haar eigen koffietas mee, klaar voor onverwachte ontmoetingen. De afgelopen twee jaar maakte ze mini-reizen, samen met haar koffietas: van de keuken naar ‘home office’ de woonkamer en soms een expeditie naar het dichtstbijzijnde bos. Nu vraagt ze zich af ‘wat is thuis’, ‘waar zijn we thuis’?

In de voorstelling THUIS, HOME, DOMOV legt ze deze en vele andere vragen voor aan haar publiek. Wat is de kleur van jouw favoriete koffietas? Welke geur brengt jou altijd terug ‘thuis’? Welke geluiden kan je horen, daar waar je nu bent, en wie of wat maakt die geluiden?

De première van THUIS, HOME, DOMOV staat alvast gepland op donderdag 27 januari 2022 in C-mine (Genk).


Regisseur Mesut Arslan gaat voor zijn nieuwste creatie aan de slag met het magistrale Gilgamesh-epos. Niet als een relaas van onsterfelijkheid, zoals het al duizenden jaren wordt verteld, maar als een epos over leren sterven.

In de verzameling heldenverhalen beleeft Gilgamesh, vaak vergezeld door zijn vriend Enkidu, mythologische avonturen. Zo gaat hij op zoek naar het eeuwige leven of vecht hij een duel uit met bovennatuurlijke wezens die door de goden op Uruk zijn afgestuurd. Daarnaast confronteert hij zichzelf met existentiële vragen rond o.a. het besef van sterfelijkheid.

Samen met Mesut Alp, archeoloog en Mesopotamië-kenner, herschreef Mesut Arslan het epos en diept hij er een aantal hedendaagse kernthema’s uit op. Arslan en Alp behandelen de ontmoeting tussen Enkidu en Gilgamesh als een ontmoeting die natuur tegenover beschaving plaatst, Homo Sapiens tegenover Neanderthalers en tijd tegenover ruimte.


Meer informatie over Ine en Mesut en hun laatste projecten kan je vinden op de website van C-TAKT.