Cirque Barbette, Joan Català en Tim Oelbrandt werken deze week in Circuswerkplaats Dommelhof aan hun nieuwste creaties. Cirque Barbette verrast het publiek met Playing and playing and playing, een speelse reis vol acrobatische toeren, Joan Català werkt aan EL VOL DE L’ENCLUSA en aan een locatieproject in ons Circusbos, en Tim Oelbrandt neemt je mee in zijn fantasiewereld met een hypnotiserende act. Het resultaat van hun werkproces zal te zien zijn tijdens Theater op de Markt!

Cirque Barbette

Playing and Playing and Playing wordt een speelse acrobatenfantasie voor iedereen.

De toeschouwer wordt meegenomen op een speelse reis vol acrobatische toeren en rauwe worpen. Stukken hout worden bergtoppen, stenen vliegen en een storm raast. De fantasie van de personages krijgt vorm op de scène, alles is mogelijk hier!

Cirque Barbette, in 2010 te Brussel opgericht door Rosa Matthis, circusartieste en evenwichtskunstenares. Haar creaties komen voort uit een socio-antropologische belangstelling in de communicatie tussen de mens, het lichaam en het beeld.

Playing and Playing and Playing speelt op donderdag 4 en vrijdag 5 november tijdens Theater op de Markt! Boek je tickets via www.theateropdemarkt.be/playing-and-playing-and-playing

Joan Català

EL VOL DE L’ENCLUSA is, vertaald uit het Catalaans‚ “de vlucht van het aambeeld”. Dit aambeeld, een erfstuk van zijn grootvader-smid uit 1903, inspireerde Joan om op vraag van het festival een persoonlijk en tegelijk universeel work-in-progress te delen met een internationaal publiek. Joan brengt poëzie in de hardheid van ijzer en neemt de toeschouwer mee in een wereld waar objecten transformeren.

“Mijn wens is om ons te laten vliegen terwijl we onze voeten op de grond houden”, aldus Joan.

Naast EL VOL DE L’ENCLUSA werkt Joan ook aan IDIÒFONA, een locatie-performance in het Circusbos van Dommelhof. Beide voorstellingen zijn woensdag 3 en donderdag 4 november te zien tijdens Theater op de Markt! Alle info via www.theateropdemarkt.be/el-vol-de-lenclusa

Tim Oelbrandt

Spirals wordt een voorstelling waarin objectmanipulatie, magie, muziek en beeld zorgvuldig worden gecombineerd. Tim Oelbrandt vertelt het verhaal van een man die zodanig op zichzelf is dat hij het verschil niet meer voelt tussen het echte leven buiten en zijn fantasiewereld binnen.

Tim schildert scène per scène een droomwereld, ondersteund door prachtige muziek. Een droomfabriekje dat aangestuurd wordt door de manipulatie van de objecten en de kracht van de illusietechnieken.

Spirals gaat in première tijdens Theater op de Markt op dinsdag 2 en woensdag 3 november. Tickets en meer info via www.theateropdemarkt.be/spirals