Van zaterdag 11 mrt.
Tot zondag 09 apr.
 
Locatie: Schouwburg Dommelhof
Expo

Pelts kunstenaar Zjuul Devens wordt 75. Een mooie gelegenheid voor een tentoonstelling, vonden wij. Een mooie gelegenheid om samen met de twee broers te exposeren, vond Zjuul.

Dré, de oudste broer, doorloopt een mooi internationaal parcours (VS, Nederland, België, Duitsland…) in de beeldende kunst: minimalistisch constructivisme, soms met verborgen humor, zowel in monumentaal werk als in kleine objecten en tekeningen.

Zjuul heeft als fotograaf lange tijd gewerkt voor de bouw- en de diamantsector en als docent multimedia in de Plantijn Hogeschool (nu AP). In zijn artistiek werk verwondert hij zich over het licht op en de vorm van een onbeduidend niemendalletje, maakt daar zijn eigen mythisch verhaal van en vertaalt dat dan naar twee- en driedimensionale beelden.

De jongste broer Tuur schrijft over kunst en vooral over theater. Hij was een vaste waarde voor Dommelhof, waar hij o.a. in 1997 samen met Marina Coster curator was van het Internationaal Poppenfestival. Hij schrijft ook verhalen en novellen. Zijn laatste boek “Zijn oorlog in de luwte” is gebaseerd op het oorlogsverhaal van zijn schoonvader, een verhaal van heel veel Belgische jongemannen in WO II.

Koen Evens maakte bij enkele foto’s van Zjuul een muzikale impressie. Beeld en muziek worden in een black box gepresenteerd.