Limburg was de afgelopen 4 dagen de gastprovincie voor de 35e editie van de Special Olympics Belgium Nationale Spelen. Meer dan 3400 atleten, 1200 coaches en ongeveer 1800 vrijwilligers per dag beleefden de tijd van hun leven op de zes sportlocaties in Lommel, Peer, Neerpelt en Hasselt. Er werden 1256 gouden, 1210 zilveren en 1148 bronzen medailles uitgedeeld, goed voor 3614 in totaal. “We willen graag alle vrijwilligers en bedrijven bedanken die zich dag en nacht inzetten om de sportieve droom van onze atleten waar te maken. Onze atleten hebben alweer bewezen dat ze echte sporters zijn. Zelfs in deze extreme temperaturen behaalden ze super resultaten en stond vriendschap en respect voor elkaar centraal.”, aldus Zehra Sayin, co-CEO van Special Olympics Belgium.

In Provinciaal Domein Dommelhof kon je de atleten komen aanmoedigen tijdens atletiek en basketbal. De hoge temperaturen hield niemand tegen om het beste van zichzelf te geven, de spanning liep bij momenten even hoog op als de temperaturen in en rond Dommelhof. Tussen de wedstrijden door lieten meer dan 2300 atleten zich gratis checken bij het medisch team van het Healthy Athletes Program, een aangepast programma op maat met check-ups voor mensen met een verstandelijke beperking. Of kwamen de atleten tot rust in de snoezelruimte op het podium van de schouwburg van Dommelhof.

Meer dan 3400 atleten met een verstandelijke beperking namen afscheid van het prachtige Limburg en de Vlam van de Hoop werd overgedragen aan Moeskroen en Doornik.

Meer informatie: www.special-olympics.be of www.facebook.com/SpecialOlympics.be

Aftermovie: https://youtu.be/1mCy-JhaI3g