Het nieuwe BeweeG-bos in Dommelhof is een echt sportief avontuur!

Op deze pagina vind je de plattegrond en alle uitleg. Veel plezier…

plattegrond

BeweeG-plein

Haal hier het sportiefste in jezelf naar boven en doe de oefeningen op de BeweeG-bank. Dit is ook het vertrekpunt van het BeweeG-pad en de BeweeG-zoektocht.

De BeweeG-bank is een all-in-one zitbank met meerdere beweegfuncties. Met de zes oefenstations en meer dan 250 potentiële oefeningen kan je het hele lichaam trainen. Zowel G-sporters, clubsporters, als senioren worden uitgedaagd op deze innovatieve bank.

Het BeweeG-plein zet ook de groene context van het domein in de kijker. Het plein is gelegen langs de Dommel aan de rand van het bos en wordt afgezoomd met een knap insectenhotel en bloemenweide. Materialen zoals boomstammen en rotsblokken vormen speelse beweegelementen die zorgen voor een sterke verankering met de natuur.

BeweeG-pad

Het BeweeG-pad is een avontuurlijke tocht van 1 km waarbij 12 natuurlijke hindernissen overwonnen moeten worden. Hierbij gebruiken kinderen al hun bewegingsvaardigheden, zoals springen, balanceren, werpen, klimmen enzovoort. Ze trotseren onder meer een apenbrug over water, een hoge slinger, een evenwichtsparcours en zo veel meer.

BeweeG-zoektocht

Het personage Stientje Stekel bezorgt de kinderen met een BeweeG-zoektocht een extra uitdaging bovenop het BeweeG-pad. Ze moeten 9 opdrachten tot een goed einde brengen om een echte BeweeG-bos-kampioen te worden. Tip, neem enkele 50 centen mee.

Toegankelijk voor G-sporters

Waarvoor staat de grote ‘G’ in BeweeG? Als G-sportcentrum promoot Dommelhof de visie om iedereen geïntegreerd te laten sporten. Ook met dit nieuwe aanbod kunnen verschillende doelgroepen aan de slag. Niet alleen G-sporters, maar ook senioren, jonge gezinnen, sporters, wandelaars, kortom iedereen is welkom om kennis te maken met het BeweeG-bos.