Wil je deze wintervakantie graag genieten van circus, dan zijn er verschillende mogelijkheden in de regio. Je kan gaan kijken naar het Wiener Circus in Genk, naar Circus Ronaldo in Turnhout, of naar het festival Wintervuur in Antwerpen.

Wiener Circus in Genk
Naar jaarlijkse traditie heeft Wiener Circus zijn tenten opgeslagen in de Dieplaan in Genk. Dit rondreizende familiecircus onder leiding van Ricky Canone heeft een nieuwe kerstshow in elkaar gestoken. Van vrijdag 20 december t.e.m. zondag 12 januari presenteert Wiener Circus maar liefst 25 shows.

Meer info, zie Wiener Circus

De Wonderlijke Kerst van Circus Ronaldo in Turnhout
Circus Ronaldo strijkt met een heus authentiek circusdorp neer op het Warandeplein. Drie weken lang kan je je komen warmen aan het magische kerstfeest van dit beroemde, Vlaamse familiecircus. Vorig jaar nog te bewonderen in Lommel.

Meer info, zie Circus Ronaldo

Festival Wintervuur in Antwerpen
Van 28 december tot en met 4 januari vindt in Antwerpen het festival Wintervuur plaats. Het festival presenteert circus, theater en muziek. We vestigen graag de aandacht op twee gezelschappen die heel hoog scoorden op de voorbije edities van Theater op de Markt. Compagnie Defract presenteert een wervelende jongleervoorstelling waar jongleerballen met snelheid in het rond vliegen. Théâtre d’un jour komt met een intieme voorstelling waar circus en opera samensmelten.
Meer info over deze prachtige voorstellingen:

Théâtre d’un jour met Stratch – a fear song
Compagnie Defracto met Dystonie