Woensdagavond sluit Provinciaal Domein Dommelhof een sportief 2018 af met de huldiging van de Limburgse Special Olympics atleten. Deze atleten met een verstandelijke beperking namen in 2018 o.a. deel aan de Nationale Spelen van Special Olympics. Onder het motto ‘deelnemen is belangrijker dan winnen’ krijgt iedereen vanavond een medaille. “Onze Limburgse G-sportatleten hebben bewezen dat ze sporters in hart en nieren zijn. Steeds stond vriendschap en respect voor elkaar centraal en zelfs in de extreme temperaturen van afgelopen zomer haalden ze het onderste uit de kan.”, vertelt gedeputeerde van Provinciaal Domein Dommelhof Igor Philtjens.

23 Limburgse groepen op het podium
Dommelhof is tot de nok gevuld, want maar liefst 23 instellingen en G-sportclubs zakken met een delegatie af naar Pelt. Om het Limburggevoel en groepsgevoel kracht bij te zetten komen vele groepen in sportuitrusting. Woensdagavond betreden 240 atleten het podium om een medaille in ontvangst te nemen. “De huldiging van deze atleten past in de heroriëntering van Provinciaal Sportcentrum Dommelhof tot G-sportcentrum. De aangepaste en toegankelijke accommodatie van Dommelhof alsook de groene omgeving van het domein vormen een ideaal decor om G-sport in Limburg verder uit te bouwen. We openen de deuren van Provinciaal Domein Dommelhof dan ook graag voor deze feestelijke huldiging.”, aldus gedeputeerde van Provinciaal Domein Dommelhof Igor Philtjens.

G-sport in Limburg
Naast deze huldiging organiseert Provinciaal G-sportcentrum Dommelhof meer dan tien grote G-sportdagen per jaar en dat voor alle doelgroepen uit het veld. Daarnaast spitst de werking zich toe op wekelijkse beweegsessies voor doelgroepen, gaande van mensen met een beperking tot mensen in revalidatie of met specifieke fysieke klachten.
Tot slot kijkt het G-sportteam van Dommelhof enorm uit naar de oplevering van het vernieuwde en toegankelijke verblijfsgebouw en naar de volledig nieuwe G-fitnessruimte aan de voormalige sporthal. Beide werven worden nog voor de zomer van 2019 opgeleverd, waardoor ook meerdaagse G-sportkampen mogelijk worden in Limburg. “Het gaat goed met G-sport in Limburg, natuurlijk speelt de Limburgse gastvrijheid en de pioniersrol van het Dommelhofteam op vlak van G-sport een belangrijke rol in dit succes.”, vertelt een trotse gedeputeerde Igor Philtjens.

Contact
Kabinet gedeputeerde Igor Philtjens – Sylvia Mantels – 011 23 70 58 – sylvia.mantels@limburg.be
Directeur Provinciaal Domein Dommelhof- Gert Nulens – 011 80 50 10 – gert.nulens@limburg.be
Communicatie Provinciaal Domein Dommelhof– Evelien Kempeneers – 011 80 50 13 – evelien.kempeneers@limburg.be