TAKT Dommelhof had vorig jaar ruim 35 compagnies/theatermakers te gast om te komen werken aan een nieuwe productie. Die artiesten zorgden voor een hoge bezettingsgraad van de diverse werkplekken. Ruim 300 dagen was er ‘goed volk’ in huis en samen met de andere groepen en vaste klanten waren zij goed voor 17.000 overnachtingen annex maaltijden. Kortom, dagelijks wordt er achter de schermen, en vrijwel onzichtbaar voor publiek, gewerkt aan nieuwe theaterproducties. Die artiesten krijgen hiervoor steun van de overheid (Vlaanderen, provincie) maar zeker ook van de Dommelhof-theatertechniekers (creatie licht en geluid) en van de ateliermedewerkers (metaal en hout) voor het bouwen van decors. Verder krijgen we van de meesten erg mooie reacties over de omkadering in Dommelhof. Zoals theatermaker Tom Struyf schrijft : “Dommelhof schept de meest aangename omstandigheden om als maker aan een nieuwe voorstelling te werken. Merci!” Al die nieuwe producties gaan in première in de grote Vlaamse schouwburgen en/of festivals.

Jaarlijks presenteert Het Theaterfestival (www.theaterfestival.be) de meest belangwekkende voorstellingen van het voorbije seizoen. De jury (o.l.v. Helmut Lotti) beoordeelde liefst 489 (!!!) voorstellingen en selecteerde uiteindelijk veertien producties, die voor iedereen nog één keer te zien zijn, net voor de start van het nieuwe theaterseizoen, van donderdag 4 tot zaterdag 13 september.

TAKT Dommelhof is zeer verheugd dat liefst drie TAKT-producties in deze selectie zitten. RAUW van Kabinet K, THE DOG DAYS ARE OVER van Jan Martens en LEEGHOOFD van Tuning People. De artistieke voedingsbodem in Dommelhof is blijkbaar zeer vruchtbaar…

Twee van die ‘prijswinnaars’ zie je op TAKT#15 (18, 19 en 20 september): THE DOG DAYS ARE OVER (Jan Martens) en RAUW (Kabinet K). LEEGHOOFD (Tuning People) toonden we als try-out voor de lagere scholen tijdens hun residentie in Dommelhof. Verder is op TAKT#15 de Belgische én wereldpremière te zien van de visuele installatie ROUND A ROUNDABOUT van Patrick Ceyssens, de jeugdtheatervoorstelling HONGER! van Arnaud Deflem en een presentatie van het vooronderzoek van Ruud Horrichs over zijn fascinatie voor de Franse kindermoordenaar Gilles de Rais in IK KAN NIEMAND MEER DE WEG VRAGEN.

Tickets kosten € 5.00 per avond. Gratis voor TAKTmaten!
Voor de voorstelling van THE DOG DAYS ARE OVER (20 september) zijn de tickets voor iedereen gratis. We hebben deze voorstelling gekozen als officiële openingsvoorstelling van het nieuwe Dommelhof-seizoen. Plaatsen moet je wel (best snel) reserveren via 011 80 50 02 en/of via dommelhof@limburg.be. Voor de 2 andere avonden kan je je best ook aanmelden.