provinciaal domein dommelhof; Dommelhof; Neerpelt, info bord, informatieDeze bestuursperiode bracht enkele veranderingen in de kerntaken van het provinciebestuur van Limburg. Zo behoort het stimuleren van G-sport nu tot de opdracht van het provinciebestuur. G-sport staat zowel voor gehandicaptensport als voor geïntegreerd sporten. Het provinciebestuur van Limburg wil deze kerntaak uitbouwen in Provinciaal Domein Dommelhof in Neerpelt.

Het sportcentrum van Provinciaal Domein Dommelhof wordt aangepast tot G-sportcentrum. Dit betekent dat er in Dommelhof heel wat aanpassingswerken zullen gebeuren het komende jaar. De huidige fitnessruimte en kleedkamers, waar nu al regelmatig G-sporters (bv. hart- en rugpatiënten) over de vloer komen, worden uitgebreid en beter aangepast aan de noden van mensen met een beperking.

In het verblijfsgebouw van Dommelhof werd dit voorjaar een nieuwe ruime lift geïnstalleerd en binnenkort krijgen een aantal kamers een grondige renovatie, zodat rolstoelgebruikers kunnen overnachten in Dommelhof. Op deze manier kan Dommelhof in de toekomst nog meer sportkampen voor mensen met een beperking onderdak bieden.

De Vlaamse overheid heeft vorige week de nodige subsidies goedgekeurd (202 500 euro) en het provinciebestuur van Limburg zal de overige zeventig procent voor haar rekening nemen.