Deze week werken choreograaf Etienne Guilloteau en danseres Claire Croizé in Dommelhof aan de dansvoorstelling ‘Synopsis of a Battle’ in Dommelhof. In deze creatie verbindt Etienne muziek, tekst en dans tot één geheel. De basis voor Synopsis of a Battle is de driedelige symfonie Socrate van Erik Satie uit 1918 en de figuur van de Griekse filosoof Socrates.

Guilloteau werkt opnieuw samen met pianist Alain Franco die live muziek mixt met eerdere gemaakte opnames. Naast Franco nemen twee dansers de ruimte in, Claire Croizé en Guilloteau zelf. Twee als het minimum aantal personen om een relatie tot stand te brengen, en twee als het maximum om geen groep te vormen. Ze gaan in dialoog en bewegen zich zowel met elkaar als apart door ruimte, tekst en muziek. Hun relatie neemt verschillende vormen aan en roept verschillende verhalen op, zonder er zelf een te worden. Ook de tekst vertelt geen concrete geschiedenis, maar legt een spoor bloot dat openheid laat voor verbeelding. Gesproken, gezongen en geprojecteerd is ze het koor uit de Griekse tragedies. Niet het verhaal op zich, maar de energie van de tekst is wat telt. Al deze elementen maken van Synopsis of a Battle een synopsis van een opera, een nieuwe stap in het oeuvre van Guilloteau.

Etienne Guilloteau studeerde in 2002 af aan PARTS en stond in het Kaaitheater al eerder in werk van Rosas en Marc Vanrunxt. Daarnaast werkt hij als choreograaf ook samen met Nada Gambier en Claire Croizé.