Het Europees Muziekfestival voor de Jeugd vindt plaats van 1 tot 5 mei. Dit festival is internationaal één van de grootste wedstrijden en verzamelplaatsen voor jeugdig muzikaal talent. Dit jaar zijn de koren present, uit Europa maar ook uit andere werelddelen. Tijdens avond- en gastconcerten zingen en spelen zij gepassioneerd voor een internationale vakjury en uitgelezen kennerspubliek. Het Europees Muziekfestival voor de Jeugd brengt dit jaar 3600 jongeren samen, oftewel 101 koren en vrije ensembles uit 28 Europese en niet-Europese landen, om te zingen en te verbroederen.
Tijdens deze 62ste editie is Dommelhof opnieuw de draaischijf van de vele happenings en concerten. Op donderdag 1 mei vindt een kick-off plaats in de sporthal om 19u. Daarna verhuist de menigte naar het marktplein in Neerpelt voor het openingsfeest ‘A taste of Neerpelt’. Het feest wordt afgesloten met een muzikaal vuurwerk met Voice Male, mede georganiseerd door Dommelhof.
Op vrijdag 2 mei starten de juryconcerten, ondermeer in de schouwburg van Dommelhof. ’s Avonds om 17u45 is er de proclamatie in de sporthal Dommelhof, een laureatenconcert in de schouwburg Dommelhof, en nog een happening in de sporthal. Dit programma wordt ongeveer herhaald op zaterdag 3 mei en zondag 4 mei. Alle info over concerten en randprogrammatie vind je op http://www.emj.be.