In de circuswerkplaats van Dommelhof is deze week het gezelschap ‘Post uit Hessdalen’ in residentie. Dat zijn Stijn & Ine die al eerder in Dommelhof werkten aan de circustheatervoorstelling Het kleinste familiecircus ter wereld (2014). Voor hun nieuwe voorstelling PAKMAN zoeken ze samen met drummer Frederik Meulyzer hoe informatisering onze arbeid volkomen verandert.

Jongleur Stijn Grupping en drummer Frederik Meulyzer onderzoeken samen het ritme waaraan ‘deze’ tijd onderhevig is. Hoe verhoudt de opgelegde snelheid van PAKMAN zich tot zijn natuurlijke ritmes als hartslag en ademhaling? Stijn en Frederik laten de ritmes en routines van hun botsballen en drums in dialoog treden. Samen maken ze live muziek, waarbij ze elkaar – elk met hun eigen instrument – versterken, tegenwerken, aanvullen en uitdagen. De performance speelt in een kleine vrachtwagen. Het publiek neemt mee plaats in de laadbak…

Post uit Hessdalen vzw werd in augustus 2014 opgericht door cinematograaf en circusartiest Stijn Grupping en theatermaker en scenariste Ine Van Baelen. Post uit Hessdalen wil in samenwerking met verschillende artiesten het gebruik van audiovisuele media in live opvoering onderzoeken, ingegeven door een fascinatie voor een virtuele realiteit die een andere realiteit kan verdringen.