Op donderdag 19 april om 20u30 presenteert Jazzcase een concert van het Jörg Brinkmann Trio in Dommelhof. Cellist Jörg Brinkmann kennen we van onder andere Oliver’s Cinema met Eric Vloeimans en Tuur Florizoone, waarmee hij enkele seizoenen terug op het JazzCase-podium stond. Maar Brinkmann is actief in diverse muzikale genres. Brinkmann studeerde in Arnhem onder Michael Gustroff en werkte als muziekpedagoog in Wuppertal en aan de universiteit van Witten-Herdecke. Hij concerteerde met onder meer Herb Robertson, Frank Gratkowski, Michael Vatcher en werkte samen met muzikanten als Michiel Braam aan zijn jazz-opera met het Zapp String Quartet.

Het Jörg Brinkmann Trio kent een nogal ongebruikelijke instrumentatie met piano, drums en cello, een instrument dat zelden voorkomt in het jazzgenre. Moderniteit, improvisatie, het experimenteren met ongebruikelijke sounds, grooves en prachtige melodieën vormen samen een magisch samenspel. De zoektocht naar een heldere emotionele boodschap en de exacte balans in de groepsdynamiek staan boven onnodige complexiteit. Deze band is duidelijk op zoek naar de schoonheid in muziek.

Het debuutalbum van het Jörg Brinkmann Trio ‘Ha!’, dat verscheen op het Duitse ACT-label, blinkt uit in verscheidenheid. Gaande van vrije geïmproviseerde intermezzo’s, door Radiohead en Sigur Rós geïnspireerde stukken tot meer traditionele fragmenten, is het een staalkaart van de veelzijdigheid van de groep. Een boeiende muzikale trip van straight-ahead jazz en hedendaags klassiek, met knipogen naar fusion en ambient.

Jörg Brinkmann (cello, effecten), Jeroen van Vliet (piano, Frender Rhodes, effecten), Dirk-Peter Kölsch (drums, glockenspiel, objecten).

– Plaats: Provinciaal Domein Dommelhof, Toekomstlaan 5, Neerpelt
– Tickets: Kassa: 15€; online boeking via www.dommelhof.be: 12,50€

– Contact: Dommelhof Neerpelt, +32 (0)11 80.50.02
– Aanvangsuur: 20.30u.