Op donderdag 17 oktober staat het tweede concert van JazzCase op het programma in Dommelhof. Deze keer een concert en CD-presentatie van Oliver’s Cinema. Op het podium staan Tuur Florizoone (accordeon), Eric Vloeimans (trompet) en Jörg Brinkmann (cello).

Accordeonist Tuur Florizoone is ondertussen wellicht uitgegroeid tot één van de meest geliefde muzikanten in Vlaanderen. Met grote flair en onweerstaanbare podiumprésence bewijst hij dat zijn ongewone instrument tot meer in staat is dan de gebruikelijke hoempapa op de straathoek. Trompettist Eric Vloeimans verwierf bekendheid met Gatecrash, een toegankelijke en onweerstaanbare cocktail van jazz, blues, rock en funk, die recht uit het hart komt en als een warme vloedgolf op je afkomt om je mee te voeren, in zijn greep te houden en niet meer los te laten.

‘Ik was al jaren geïnteresseerd in het geluid van de accordeon, maar had daar nog nooit de juiste muzikant bij gevonden. Totdat ik op het werk van Tuur Florizoone gewezen werd.’ Nadat Vloeimans opnames van de Vlaming had gehoord wist hij genoeg: die muzikant moest en zou hij ontmoeten! Hij zocht hem op met de vraag die je kinderen ook vaak aan elkaar hoort stellen: ‘Wil je met me spelen?’ Dat wilde Florizoone wel, graag zelfs. ‘Gelukkig kende hij mijn werk en toen was het eigenlijk meteen duidelijk’, aldus Vloeimans.

Beide muzikanten – elk op hun terrein zeer veelzijdig – zijn klaar voor de internationale podia. Met de cello van Jörg Brinkmann werd een derde klankkleur aan het palet toegevoegd. Brinkmann weet de juiste snaren te raken en al bij de eerste muzikale bijeenkomst was het betoverend.

Omdat de muziek zo vloeiend en evocatief is, doopte Vloeimans het ensemble Oliver’s Cinema: filmische muziek, maar niet per se filmmuziek.

– Tickets: 10,- euro – Dommelhof Neerpelt 011/80.50.02
– Aanvangsuur: 20.30u.