Op zaterdag 15 december om 20u15 presenteert AbsiNt een kortfilmavond in Dommelhof. AbsiNt selecteert enkele bijzondere kortfilms die in hun genre uitblinken op gebied van scenario, beeld, muziek en zoveel meer. Enkele namenop het lijstje:

  • Dood van een schaduw (regie: Tom Van Avermaet). In een donkere onderwereld gebruikt een verzamelaar van schaduwen van doodsmomenten gestorven helpers om werken toe te voegen aan z’n eeuwig groeiende collectie. In ruil voor het vervullen van de sinistere taak om 10.000 schaduwen in de ‘echte’ wereld te capteren, krijgen deze helpers een tweede kans op leven en hun eigen schaduw in ruil terug.
  • Oh Willy (Regie: Marc James Roels & Emma De Swaef). De wollige vijftiger Willy keert terug naar de commune naturisten waar hij zijn jeugd doorbracht om zijn stervende moeder te bezoeken. Wanneer ze vlak na zijn aankomst sterft, wordt Willy geconfronteerd met de keuzes die hij gemaakt heeft in zijn leven. Overmand door verdriet vlucht hij de bossen in waar hij de moederlijke bescherming vindt van een harig beest.
  • GREENER (Regie: Les Hivers). Het duo Michiel Boons en Tim Winters (Les Hivers) kaapte op het filmfestival ‘Take 1′ de pblieksprijs weg.

Tickets kosten 5 euro en kunnen gereserveerd worden via 011/805002.