Donderdag 20 september ging TAKT#9 van start in Dommelhof Neerpelt. TAKT#9 brengt jong podiumtalent samen en geeft inzicht in het creatieproces van jonge makers. Op donderdag lichtten Tmg LAP en HOGE FRONTEN een tipje van de sluier rond hun nieuwe theatervoorstelling voor kinderen. ‘Niet Wiet Wel Nel’ is gebaseerd op het gelijknamige boek van Joke van Leeuwen, en gaat in première op 6 oktober in CC Hasselt.
Daarna volgde een toonmoment van ‘Fiction in Action’, een dansproject van Nada Gambier. Intuïtieve en speelse bewegingen op de grens tussen abstractie en narratie…
In het atrium volgde een toonmoment van ‘Into Ici’, het Limburgse dansgezelschap van Yentl Dewerdt en Judith Clijsters. Deze zoekende danseressen gaven een veelbelovende voorstelling rond het schakelmoment tussen nacht en dag. Bijzonder mooie beelden, licht en geluid. Een gezelschap waar we absoluut nog van gaan horen.
Hoogtepunt van de avond was de voorstelling ‘Still standing you’ van Pieter Ampe en Guilherme Garrido. Deze heren tarten de wetten van het fysieke in een humoristisch en episch gevecht van man tot man. Een bijzondere ervaring!
Op Vrijdag 21 september vanaf 19u vindt het tweede deel van TAKT#9 plaats. Op het programma nog drie voorstellingen: theater van Ilmer Rozendaal, dans van Caroline D’Haese en Leena Keizer, en flamenco van La Guardia Flamenca.