Vanaf dit weekend loopt in de foyer en atrium van Dommelhof een fototentoonstelling die onderdeel is van de grotere expo in Pelt ‘Lens op de Mens‘. De tentoonstelling in Dommelhof werd opgezet door BREEDBEELD, met “de menselijke grillen” als centrale focus. De tentoonstelling is tweeledig. Voor het eerste luik zet BREEDBEELD vier voormalige sprekers van ‘BREEDBEELD in gesprek’ in de kijker. Het tweede luik van de tentoonstelling, samengesteld vanuit een open call, brengt werk samen van een vijftiental fotografen in een zwarte zaal die, zoals een zwarte doos alle gegevens van een vliegtuig registreert en bewaart, de vele kanten van de mens en de menselijke grillen omhult.
Uit deze black box van de mensheid komt vooral mysterie en poëzie tevoorschijn. Via hun ‘lens op de mens’ bevragen de geselecteerde fotografen de ‘condition humaine’ elk op hun eigenzinnige manier. Verschillende thema’s zoals liefde, humor, lichamelijkheid, surrealisme en herinnering vormen een rode draad die in een onafhoudelijke beweging het ‘mens zijn’ blijft verhullen en onthullen. De tentoonstelling wordt gecureerd door Yirka De Brucker.

De expo toont werk van deze 19 fotografen:

Viviane Decock, Jeffrey De Keyser, Ton Dirven, Neoza Goffin, Clara Hanssens, Tom Herbots, Niyana Khamouli, Dimitri Lefere, Nora Mecibah, Sebastian Steveniers, Annick Timmermans, Ilja Vandenbroucke, Kristin Van den Eede, Guido Van den Troost, Stephanie Vandeput, Marko Van der Steenhoven, Sam Vanoverschelde, Eddy Verloes, Marie-Thérèse Willemsen.

Meer info via Breedbeeld

te bezoeken tot eind augustus
– Elke werkdag van 8.30 u. – 17 u.
– Extra open op zondag 7 juli, 4 augustus en 1 september van 14 u. – 17u.