Vandaag 6 augustus zou ons festival Theater op de Markt 2020 in Hasselt starten. Met meer dan 50 gezelschappen op het programma en een publieksbereik van ongeveer 120.000 bezoekers beloofde het weer een spraakmakend circus- en straattheaterfestival te worden. Corona stuurde onze plannen grondig in de war. De gezondheid van onze bezoekers, artiesten en medewerkers verdiende de grootste prioriteit.

Maar we zullen er binnenkort weer staan! Met heel wat artiesten maken we afspraken voor onze circuseditie in 2021 gespreid in Limburg, én voor de volgende editie van ons festival in Hasselt in 2022.

Sinds eind juni hebben we onze werkplaats in Dommelhof terug opgestart. Artiesten komen weer werken aan nieuwe voorstellingen. Aangepast aan de geldende corona-maatregelen worden nieuwe voorstellingen gecreëerd voor de komende maanden en jaren. Daarnaast organiseren we ook, in de mate van het mogelijke, nieuwe toonmomenten voor publiek. Zo hadden we in juli een toonmoment van het circusgezelschap Familar Faces in Dommelhof. En begin augustus toonden we NIETS van Ief Gilis en Dieter Raphaël Missiaen gedurende drie dagen in Bokrijk.

Ook voor het najaar plannen we nog een heleboel artistieke residenties in Dommelhof en verschillende toonmomenten verspreid in Limburg. Hou ons in de gaten. We vechten terug!