Van 1 tot 12 september werken theatermaker Tom Struyf en danseres Nele Hens aan de voorstelling ‘Another great year for fishing’. Het stuk gaat eind oktober in première in kunstencentrum Monty in Antwerpen, en is in november te zien in Genk en Hasselt.

Hoe leef je in het nu in een wereld met een zapfunctie die je elke seconde probeert af te leiden? Hoe blijf je gewoon jezelf als alles om je heen schreeuwt dat het nog beter, sneller en mooier kan?

Een acteur, een danseres en veertien virtuele personages gaan op zoek naar de nooduitgang. Another great year for fishing is het opgesmukte verhaal van een leven waarin de grens tussen fictie en realiteit meer en meer vervaagt. Samen met een keur aan spindoctors, psychiaters, journalisten en filosofen pogen acteur Tom Struyf en danseres Nelle Hens te ontrafelen wat er gebeurt in de coulissen van de ratrace. Wie heeft de touwtjes in handen?

Another great year for fishing is een voorstelling over de kracht van verhalen en beelden, massacommunicatie en indoctrinatie, en over de (on)mogelijkheid om een normaal leven te leiden in een omgeving die sneller evolueert en meer van ons vraagt dan ooit tevoren. But the show must go on.