De voorbije maanden werd er heel veel gewandeld in Provinciaal Domein Dommelhof. Ook de volgende weken blijven wandelaars welkom. Op dit moment zijn er drie georganiseerde wandelingen die het domein Dommelhof doorkruisen. Opdat u door de bomen het bos nog kan zien, geven we even wat uitleg.

In het kader van een project om de Dommel te herwaarderen, organiseert de gemeente Pelt een wandeling doorheen de Dommelvallei. De tocht start aan de Herenterdijk en leidt via gele pijltjes zo dicht mogelijk langs de Dommel tot in het Provinciaal Domein Dommelhof. Ondertussen kan een bevraging over de huidige en gewenste beleving langs dit mooie riviertje worden ingevuld. Alle info over deze wandeling via: Dommelvallei Pelt. Nog tot zondag 10 januari.

De gemeente Pelt organiseert ook nog een lichtjeswandelzoektocht tijdens de kerstvakantie (19 december 2020 tot en met 3 januari 2021). Eén van de twee routes start aan het sportcentrum Dommelhof en loopt voor een stukje door het Dommelhof-park. Informatie over die wandeling vindt u via: Lichtjeswandelzoektocht.

Naast de wandelingen van de gemeente organiseert wandelvereniging De Dommeltrippers twee corona-tochten die vertrekken aan de scoutsrally. De lussen van +/- 5.5 en +/- 8,5 km passeren langs het Provinciaal Domein Dommelhof en zijn aangeduid met pijlen van 19 december tot en met 10 januari. Info en routes zijn terug te vinden via: De Dommeltrippers.