Tijdens de tweede week van de paasvakantie (9 t.e.m. 15 april) kan je Natuurlijk genieten in de Vlaamse provinciedomeinen. Voor de tweede keer slaan de vijf Vlaamse provincies de handen in elkaar om een mooi aanbod aan activiteiten voor jong en oud te bundelen.

Vier mee 150 jaar Limburgse provinciedomeinen!

De drie Limburgse provinciedomeinen: Bokrijk, Dommelhof en Nieuwenhoven bieden voor elk wat wils, van ravotten in de speeltuin, over fietsen door het water, tot sporten voor mensen met een beperking. En ze hebben ook wat te vieren, want samen bestaan ze 150 jaar!

(Her)ontdek Provinciaal Domein Dommelhof en Klankenbos tijdens de Week van de Provinciedomeinen!

Inclusief sporten in Provinciaal Domein Dommelhof

Speciaal voor de Week van de Provinciedomeinen stelt Dommelhof het G-Sportaanbod feestelijk in de kijker! Dommelhof bestaat dit seizoen (2017-2018) 50 jaar en dat mag sportief gevierd worden! Kom samen met je gezin inclusief sporten op ons verkeerspark met allerlei soorten (G-)fietsen zoals tandems, driewielers, kickbikes, handbikes, tweewielers, go-karts, autopeds, … Speel een spelletje Krolf op ons groene domein of geniet van een natuurwandeling in alle rust op onze toegankelijke paden.

Praktische info
Deze activiteiten zijn doorlopend te beoefenen op woensdag 11/04 en zaterdag 14/04 tussen 13.00 u. en 17.00 u. Deze activiteiten zijn geschikt voor iedereen. Vooraf reserveren is niet nodig, maar bij vragen mag je altijd contact opnemen met dommelhof@limburg.be.

Klauteren op het touwenparcours

Speciaal voor de Week van de Provinciedomeinen stellen we ons touwenparcours open voor het grote publiek! Klauter naar hartenlust hoog tussen de bomen en geniet van het geluid van het bos. Of neem je liever eens een kijkje in onze Speleobox?

Praktische info
Deze activiteiten zijn doorlopend te beoefenen op woensdag 11/04 en zaterdag 14/04 tussen 14.00 u. en 16.00 u. Deze activiteiten zijn geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar. Voor deze activiteiten vragen we om vooraf in te schrijven via dommelhof@limburg.be.

Wil je na al deze sportieve activiteiten even tot rust komen? Ook dat kan in Dommelhof in het unieke Klankenbos.

Naar de lente luisteren in Klankenbos

Tussen de bomen van Klankenbos op Provinciaal Domein Dommelhof zit een unieke verzameling klankinstallaties verscholen. De kunstwerken zijn een prikkeling voor het oor en een streling voor het oog. Tijdens een bezoek aan Klankenbos word je uitgedaagd om op een bewuste manier met geluid en stilte om te gaan. Een bijzondere ervaring voor jong en oud. De omvang en de permanente toegankelijkheid van de collectie zijn uniek in Europa. Vanaf de Week van de Provinciedomeinen zijn er twee gloednieuwe installaties in Klankenbos. Neem zeker eens een kijkje op de Scoutsrally. Daar voegde instrumentenbouwer Marius Buck een grote, handgemaakte gong toe aan de touwschommel. Wie zich aan het schommelen waagt, creëert prachtige harmonieën!

Praktische info
Klankenbos is elke dag doorlopend gratis (zonder gids) te bezoeken en beschikt over een gratis mobiele app. Klankenbos is geschikt voor bezoekers van alle leeftijden. Meer info: www.klankenbos.be

Meer info over alle activiteiten op www.weekvandeprovinciedomeinen.be.