Op dinsdag 19 februari om 20u15 staat de film ‘A Simple Life’ op het programma in Dommelhof. Er wordt veel gekookt en gegeten in deze film, altijd een goed teken. Er zijn de talrijke zakenlunches waar Roger, een succesvolle filmproducer, meestal spaarzaam eet. En er zijn de lekkere hapjes die zijn huishoudster A Tao kookt. A Tao zorgt al voor Roger sinds hij een baby was. Zijn zussen en broers wonen ondertussen in de States, Roger is de enige die nog in Hongkong woont.
Als ze een beroerte krijgt, beseft hij hoezeer ze vergroeid zijn. De oude vrouw wil hem niet tot last zijn en vraagt om in een tehuis te worden opgenomen. Roger krijgt de schok van zijn leven als hij zo’n troosteloos bejaardentehuis bezoekt.
Wat volgt is pure, warme filmpoëzie. Andy Lau, bekend uit Infernal affairs en House of flying daggers, laat de actie even links liggen en is erg overtuigend als de oudere vrijgezel die dankzij de oude vrouw ontdekt dat er meer in het leven is dan werk. Dat het verhaal zich in Hongkong afspeelt, is overigens bijzaak: het bejaardentehuis, waar tientallen aircobakken in verschillende tinten grijs en vuilwit dreunen, loopt vol personages die ook in Bachten de Kupe gedijen. Doe uzelf een plezier en mis deze film niet.