De vierde editie van OORtreders Festival, georganiseerd door Musica Impulscentrum in samenwerking met C-TAKT, brengt van 21 tot en met 23 oktober geluidskunstenaars uit binnen- en buitenland naar Het Klankenbos in Dommelhof voor een driedaagse happening rond kunst en geluid.

Deze vierde editie, met als ondertitel ‘Sound in times of fluidity’, staat in het teken van een maatschappij waar vrijwel alles in beweging is en weigert consistent te worden. Doorheen het programma worden verschillende thema’s verkend op het snijpunt tussen ecologie en samenleving, met geluid als voornaamste medium.

Het festival bestaat uit drie grote delen: een live-programma met muziek- en geluidsperformances, een expo-route met werk in zowel de binnen- als de buitenruimte, en een reeks screenings, symposia, luistersessies, radio, labs en showcases aansluitend op het festivalthema. Naast Dommelhof kan je ook performances en expo’s ontdekken in CC Palethe, de Sint-Niklaaskerk in het centrum van Neerpelt en het atelier van Pelts kunstenaar Lucas Pellens.

Laat je verrassen door uitdagende geluidskunst op een unieke buitenlocatie midden in de Limburgse bossen. Het volledige programma vind je op de website van OORtreders Festival: www.oortreders.com