Op donderdag 14 februari om 20u15 staat Dommelhof in het teken van de liefde. Het Spaanse gezelschap ‘Le Tendre Amour’ speelt dan de voorstelling ‘Le Devin du Village’. Deze productie is een dolkomische kameropera gebaseerd op een love-story uit 1752 van de Franse filosoof Jean-Jacques Rousseau. Deze kameropera was destijds zo populair dat hij ruim 60 jaar met brio gespeeld werd. De drie hoofdkarakters zijn de verliefden Colin, Colette en de stadswaarzegger. In een setting met eenvoudige rekwisieten weet het gezelschap een liefdesstory vol intriges die een dorpsgemeenschap fel beroert, tot leven te brengen. Muzikanten en zangers laten via veel spelplezier het publiek van elk moment genieten. De opeenvolgende scènes worden als een vuurwerk afgeschoten, de zang is van het allerhoogste niveau en de muzikanten komen verrassend virtuoos uit de hoek. Ook interactie met het publiek wordt niet geschuwd, zodat het verhaal plotse wendingen aanneemt. Deze kameropera sluit dan ook erg dicht aan bij de pure Commedia dell’arte. Houdt u van muzikale slapstick en tegelijkertijd van virtuoze muziek? Wil u een kameropera van een iets andere orde beleven? Dan zit u bij het Spaanse gezelschap Le Tendre Amour op het juiste adres.

De bezetting bestaat uit twee sopranen, bariton, hobo, viool, luit, viola da gamba, cello, klavecimbel, gitaar, acteur. De productie staat onder de artistieke leiding van Adrián Schvarzstein. Deze productie toert doorheen heel Europa.

Kassa: 12 euro – VVK/-26/+55: 10 euro

Deze voorstelling wordt georganiseerd door CultuurNoord, een intergemeentelijke culturele samenwerking tussen Lommel, Overpelt, Hamont-Achel, Neerpelt, Provinciaal Domein Dommelhof, en Provincie Limburg.