Op dinsdag 28 april werkt Laurence Stas haar voorstelling ‘The Time of My Life’ verder af in Dommelhof. Het gaat om de allereerste voorstelling van de Limburgse theatermaakster en actrice. Een jaar lang concentreerde ze zich op de laatste levensfase en het stervensproces van mensen. Geïnspireerd door de gesprekken met hulpverleners binnen de palliatieve zorgen, familieleden en stervenden, keerde ze terug naar haar eigen familieverhalen en gebruikte deze als vertrekpunt voor deze intieme voorstelling.

Het resultaat is een integere monoloog, waarbij de grens tussen humor en tragiek dikwijls vervaagt, om zowel het leven als de dood leefbaar te houden. Een voorstelling waarbij de dood niet doodgezwegen wordt, maar het publiek wordt uitgenodigd om de zoektocht naar ‘geluk’ te staken en de liefde voor het leven te vieren, zolang het nog kan.

Voor deze voorstelling kon Laurence Stas, die vorig jaar afstudeerde aan het Lemmensinstituut, rekenen op de steun van de Provincie Limburg, en werd ze opgenomen in het talentontwikkelingstraject van theatermakershuis de Queeste. Daarnaast stapten ook de VELINX, C-Mine en Dommelhof mee in dit project waarmee zij talent van Limburgse bodem ondersteunen én een podium willen bieden.